Tərkibi:
- 4 ədəd yumurta
- 1.5 st şəkər tozu
- 170 ml Qarğıdalı yağı (MİAD)
- 250 ml Qatıq
- 0.5 ç.q. Karbonat
- 1 p. qabartma tozu
- 1 p. Vanil
- 450 gr Un ( 2.5 st)
- 3 ortaboy alma - qırmızı alma olması üstündür.
Hazırlanması:
- Əvvəlcə Almalar nazik, aypara şəklində doğranılır, üzərinə limon suyu tökülür ki, qaralmasın.
- Yumurtalar köpürüb rəngi dəyişənədək 2-3 dəqiqə, şəkər tozu əlavə olunduqdan sonra 5 dəqiqə mikserlə çalınır.
- Qarğıdalı yağı əlavə olunur, qatığa karbonat (soda) əlavə olunub köpürəndə qarışıma tökülür.
- Una vanil və qabartma tozu, (darçın – zövqə görə) əlavə olunub ələyərək qatılır.
- Qaba töküldükdən sonra üzərinə doğranmış almalar düzülür.
10 dəqiqə 180-190 dərəcədə, daha sonra 150 dərəcədə 30 dəqiqə bişirilir.