“ŞAH PLOV” resepti


“ŞAH PLOV” resepti

Tərkibi:

  • 800 qr. Tamaşa Düyüsü
  • 500 qr. Qoyun əti
  • 3-4 orta boy soğan
  • 300 qr. Eximo kərə yağı
  • 5-6 ədəd iri lavaş
  • 100 qr. Kişmiş/ 100 qr. Qaysı/ 100 qr. Albuxara
  • Yarım limon, duz, istiot, zəfəran və ya sarıkök

 

Hazırlanması:

Tamaşa düyüsü limonlu və duzlu suya qoyulur, 30 dəqiqə saxlanılır;

Quru meyvələr islağa qoyulur;

Ət dördkünc formada doğranılır;

Ət qovrulduqdan sonra, soğanı da qovururuq və bütün quru meyvələr əlavə olunaraq birlikdə qovrulur;

İslağa qoyulan düyü süzüldükdən sonra duzlu suda çox az qaynadılır və süzülür;

Plovu bişirəcəyiniz qazan əridilmiş Eximo kərə yağı ilə yağlanılır;

Lavaşların hər iki üzü bir-bir yağlanır, qazanın dibinə və kənarlarına düzülür;

Düyünün yarısı Lavaşların üzərinə tökülür, sonra yağ və zəfəran suyu ( və ya sarıkök) əlavə edilir;

Hazırlanmış qovurmanın hamısı qazandakı düyünün üzərinə tökülüb bərabər şəkildə yayılır, daha qalan düyünün hamısı qazana əlavə edilib yağ və ədviyyat səpilir;

Və nəhayət kənarlardakı lavaşları və əlavə 1 ədəd lavaşı yağlayıb düyünün üzərini qaplayırıq, qazanın ağzını aliminyum folqa və ya dəmir qapaq ilə bağladıqdan sonra sobaya qoyub 1 saat 180  ͦC dəmlənilir.